افزایش سرعت وردپرس
بیشترین دغدغه ای که این روزها کسب وکار های اینترنتی دارند سئو وردپرس و همچنین افزایش فروش محصولاتشان است. یکی از مهمترین راه برای کسب جایگاه بهتر در گوگل افزایش سرعت وردپرس است. این فاکتور بسیار برای گوگل و کاربران حائز اهمیت است و بهینه سازی آن موجب جذب ترافیک بیشتر، فروش بیشتر و کسب رتبه بهتر در گوگل خواهد شد.
شاید اگر چند سال قبل در رابطه با سرعت سایت پرس و جو می کردید احتمالا، کمتر کسی به این مسئله اهمیت می داد ، با گذشت زمان گوگل اعلام نمود که هر کس می خواهد جایگاه بهتری در گوگل داشته باشد باید سرعت صفحات سایتش بالا باشد از همین جهت افزایش سرعت وردپرس امروزه یکی از فاکتور های اصلی سئو سایت به شمار می آید.
افزایش سرعت وردپرس
از دید بسیاری از کاربران افزایش سرعت وردپرس یک فرآیند پیچیده و مشکل است، اما با همراهی گروه مکانیک وردپرس طعم راحتی در افزایش سرعت سایت وردپرسی خود را بچشید و با الگو گرفتن از راهکار های زیر به سرعت بارگذاری سایت خود کمک کنید.
نکته : این رو در نظر داشته باشید که در طراحی قالب وردپرس مهم ترین بخش در افزایش سرعت وردپرس رعایت نکاتی همچون تصاویر بهینه , کدهای پرسش و پاسخ کمتر و … میباشد که نقش مهمی در سئو سایت شما خواهد داشت .
حتما برای موضوع سئو به بخش آموزش سئو وردپرس سر بزنید چرا که نکات بسیار مهمی رو در مقالات ارائه دادیم که کاملا بر طبق تجربه مجموعه مکانیک وردپرس بوده .
این مقاله در رابطه با فزایش سرعت سایت می باشد که در آن به تمامی نکات و راه های افزایش آن اشاره شده است. اما قبل از شروع بیایید تا کمی در رابطه با تاثیر این عامل بر روی سایت خود توضیح دهیم.
چرا افزایش سایت وردپرس مهم است ؟
سایت ها این روز ها مدت زمان کمتری برای ترغیب کاربران خود دارند این به شکلی است که در سال 2000 کاربران به طور میانگین 12 ثانیه برای لود شدن یک صفحه از سایت منتظر می ماندند اما باگذشت زمان این عدد کاهش چشمگیری داشته است. در حال حاضر می توان گفت مدت زمان انتظار یک کاربر بازه ای بین 5 تا 7 می باشد.
طبق یکی از تحقیقات که توسط کارشناسان سئو و بهینه سازی سایت صورت گرفته ،1 ثانیه تاخیر بیشتر در لود شدن یک صفحه معادل است با 11 درصد ترافیک کمتر، 7 درصد کاهش نرخ کاربرانی که تبدیل به مشتری می شوند و 16 درصد کم شدن رضایت مشتری . همچنین طبق گزارشات شرکت بزرگ آمازون 0.1 ثانیه تاخیر در بارگذاری سایت موجب کاهش یک درصدی فروش این سایت می شود.
از همین جهت کم بودن سرعت سایت شما علاوه بر کاهش ترافیک سایت تان موجب کاهش فروش شما نیز می شود.
در این آموزش از مکانیک وردپرس ما قصد داریم تا نحوه ی تست سرعت سایت را با هم بیاموزیم و به وسیله ی آن روش هایی را که موجب افزایش سرعت وردپرس شما و بهبود این اعداد و ارقام می شوند باموزیم؛ پس تا انتهای این آموزش همراه ما باشید.
چگونه سرعت سایت خود را تست کنیم ؟
در ابتدا مسیر شما باید میزان سرعت سایت خود را بسنجید تا به وسیله آن سایت خود را بهینه کنید. شاید اگر خودتان وارد سایت خود شودید متوجه کند بودن لود آن نشوید که این امر به سبب کش مرورگر ممکن است ایجاد شود. در حقیقت اگر شما برای اولین بار وارد یک صفحه شوید می توانید میزان کندی آن را بفهمید. کش مرورگر به نحوهی است که هنگامی که شما برای اولین بار وارد یک صفحه می شوید، مرورگر دیتاهای لازم را در سایت خود ذخیره کرد و هنگامی که شما برای بار بعد به آن صفحه مراجعه می کنید، دیتا ها به وسیله مرورگر در اختیار شما قرار می گیرد که موجب می شود تا سایت سریع تر لود شود.
پس در ابتدا تست کردن سرعت سایت خود را فراموش نکنید و با معیار قرار دادن آن در صورت نیاز از تکنیک های زیر برای افزایش سرعت وردپرس خود استفاده کنید. بریم واسه معرفی ابزار های سنجش سرعت سایت.
۱- جی تی متریکس | Gt Metrix
سایت جی تی متریکس یکی از معروفترین سایت ها در حوزه ی تست سرعت سایت می باشد. این سایت امکان بررسی و آنالیز صفحات مختلف را به شما خواهد داد. این ابزار با بررسی فایل ها و پارامترهای مختلف سایت شما را آنالیز می کند و سرانجام به صورت درصدی عملکرد بخش های مختلف سایت شما را نشان خواهد داد. این ابزار پارامترها را هم بر اساس الگوریتم های گوگل و هم الگوریتم های یاهو مورد بررسی قرار می دهد. این ابزار عیب ها و نقص های سایت شما را نمایش می دهد و پیشنهادات خود را برای برطرف نمودن آنها ارائه می دهد.
برای استفاده از این ابزار می توانید به نشانی https://gtmetrix.com/ مراجعه کرده و برای تست سرعت هر یک از صفحات کافی است URL مختص همان صفحه را در فیلد مشخص شده وارد نمایید.
۲- تست سرعت Page Speed Insight
بی شک می توان گفت یکی از بهترین ابزارهای اندازه گیری سرعت سایت به خصوص رایگان سایت page speed insight که توسط خود گوگل راه اندازی شده است. پارامتر هایی که این ابزار استفاده می کند مطابق با الگوریتم ها و استاندارد های خود گوگل است. این ابزار همچنین راه هایی را برای بهینه سازی سرعت سایت تان ارائه می دهد.
تنها مشکلی که این ابزار دارد وجود محدودیت ها برای کاربران ایرانی است که لازمه ی استفاده از آن تغییر آیپی کاربر می باشد.
۳- تست سرعت سایت Pingdom
Pingdom را می توان یکی از ابزارهای پرطرفدار دربین وبمستران دانست. این شرکت در سوئد فعالیت می نمایید و یک شرکت ارائه خدمات آپتایم می باشد. رابط کاربری این ابزار بسیار ساده و آسان است به شکلی که افراد تازه کار نیز می توانند از آن استفاده کنند. زمانی که شما آدرس سایت خود را به این ابزار می دهید این ابزار به شما حجم کلی سایت، نمره سایت، تعداد درخواست ها و… را ارائه می دهد.
۴- تست سرعت وردپرس YSlow
ابزار “YSlow” یک ابزار قوی برای آنالیز سرعت و بهبود آن می باشد. این ابزار متعلق به شرکت yahoo است. این ابزار به شما عیب و نقص های بخش هایی از سایت تان را که موجب کندی سرعت سایت شما شده اند شناسایی کرده و همچنین راهکارهایی را برای رفع انها به شما معرفی می کند.
این ابزار به صورت پلاگین در مرورگرهای Firefox ، Operaو Chrome است و شما نیاز به وارد شدن به سایت اصلی آن ندارید.
سرعت استاندارد برای یک سایت چقدر است ؟
این روزها با پر توقع شدن کاربران اینترنت و روی کارآمدن اینترنت های پر سرعت که هر روز سرعت آنها در حال افزایش است، مدت زمان لود شدن صفحات نیز کمتر و کمتر می شود.به گزارش منابع معتبر جهانی سرعت 1 ثانیه برای لود هر صفحه بهینه ترین حالت سرعت می باشد. اما می توان گفت سرعت استاندارد این مدت بازه ای بین 1 لی 3 ثانیه است. اگر مدت زمان بارگذاری صفحات شما در همین بازه باشد می توان گفت مشکلی برای شما بوجود نخواهد آورد.
اگر سرعت سایت شما بین بازه 3 الی 7 ثانیه باشد، می توان گفت هنوز هم سرعت سایت تان استاندارد است اما احتمال کاربران کمتری وارد سایت شما خواهند شد.
اگر که سرعت بارگذاری صفحات سایت شما بیشتر از 7 ثانیه باشد باید هرچه سریع تر اقدام به افزایش سرعت وردپرس خود کنید.
افزایش سرعت وردپرس
خب ؛ با تست سرعت سایت خود حال نوبت روش های بهینه سازی آن می باشد. راه های بسیاری وجود دارد که می توانید از طریق آن سرعت سایت خود را افزایش دهید که ما در این مطلب به شما مهمترین آنها را خواهیم گفت.
بزن بریم …
۱- دامنه و هاست مناسب
اولین مبحثی که باید هنگام ورود به کسب وکار های اینترنتی به آن دقت نمود موضوع هاست و دامین سایت می باشد. اگر سایت خود را یک ماشین در نظر بگیرید، هاست مانند موتور آن می باشد که هر چقدر سایت شما موتور قوی تری داشته باشد، سرعت سایت شما نیز بیشتر خواهد بود. بسیاری از افراد هنگام طراحی سایت خود به این موضوع اهمیت زیادی نمی دهند و بدون بررسی کردن گزینه های دیگر یک هاست برای خود خریداری می نمایند. همین امر موجب می شود تا همان ابتدا به سرعت سایت شان ضربه ی بزرگی وارد شود و در ادامه ی مسیر با مشکل روبه رو شوند.
اولین گام برای انخاب یک هاست مناسب پیدا کردن یک شرکت هاستینگ با کیفیت می باشد تا بتواند نیاز های شما را از نظر سرعت ، امنیت ، پشتیبانی و … برطرف کند. همچنین بحث آپ تایم برای سایت شما بسیار ضروری است. آپ تایم یک هاست به معنای بازه درست اجرا شدن یک سرور می باشد یعنی زمانی که سرور هیچ اختلال و ضعفی در عملکرد خود نشان نمی دهد. معمولا هاستی که آپ تایم آن از 99 درصد کمتر است را نمی توان یک هاست مناسب شناخت.
یکی از اشتباهاتی که افراد هنگام دریافت و خرید هاست می نمایند، انتخاب هاست اشتراکی است. هاست اشتراکی که به دلیل اینکه قیمت پایینی دارد می تواند انتخاب خوبی برای سایت هایی که ترافیک کمی دارند باشد اما اگر شما می خواهید ترافیک زیادی داشته باشید و ورودی بالایی جذب کنید شاید این انتخاب زیاد خوشایند نباشد. در حقیقت هاست اشتراکی میزبانی سایتی می باشد که در آن منابع یک سرور بین چند سایت دیگر تقسیم می شود و همین امر موجب کاهش سرعت یک سایت خواهد شد.
توجه داشتن به پهنای باند، نوع سیستم عامل، حجم و… بسیار در سرعت یک سایت تاثیر گذار است.پس همیشه قبل از شروع کار خود انتخاب یک شرکت هاستینگ و مناسب را بسیار حائز اهمیت بدانید.
۲- کش یا Caching
کش یا Caching فرایندی است که در طی آن اطلاعات در قسمتی به صورت موقت دخیره شده تا اگر در آینده نیاز به آن بود سرعت دسترسی به آنها نسبت به بار اول بیشتر باشد.
هنگامی که شما بر روی یک صفحه کلیک می کنید، سرور اطلاعاتی را از پایگاه داده دریافت کرده و به شکل قالب HTML به شما نمایش خواهد. این پروسه می تواند لازم به زمان زیادی باشد. شما برای سرعت بخشیدن به این فرایند کافی است قابلیت ذخیره سازی یا کش مرورگر را فعال نمایید. این قابلیت داده های سایت شما را از قبیل تصاویر، اسناد HTML ، چند رسانه و … در حافظه مرورگر کاربر ذخیره می کند.
در حقیقت تمامی فایل هایی که در سایت شما هستند در ابتدا نیاز به بارگیری دارند اما هنگامی که کاربر برای دفعات دیگر به آن مراجعه می نمایید سیستم کش اطلاعاتی را که از قبل ذخیره سازی کرده بود به کاربر ارائه خواهد داد تا صفحات زودتر بارگیری شوند. این قابلیت امروزه در بیشتر مرورگر های معروف اعمال شده است اما ممکن است که سایتی اجازه دسترسی آن را به مرورگر نداده باشد. لذا می توان با تغییراتی در کدنویسی سایت مشکل را برطرف نمود.
اگر وب سایت شما وردپرسی می باشد می توانید با نصب چند افزونه مانند WP Rocket ، WP Super Cach و… این قابلیت را به سایت خود بی افزایید.
۳- بهینه کردن تصاویر
شاید قرار دادن تصاویر در سایت می تواند بسیار برای کاربر جذاب باشد اما این را نیز باید بدانید که بارگذاری تصاویر به تعداد زیاد سرعت سایت شما را به طرز چشمگیری کاهش می دهد از طرفی اگر شما تصاویر کمی را هم در سایت خود آپلود کرده باشید اگر تصاویر بهینه نشده باشند باز هم ممکن است زمان بارگیری صفحات تان را افزایش دهد.
شما می توانید برای فعالیت های گرافیکی یا لوگوهای خود از فرمت PNG استفاده نمایید. همچنین برای سایر تصاویر از فرمت JPGE استفاده کرده که برای انجام این امور کافی است از نرم افزار فوتوشاپ استفاده نمایید. باید بدانید که هر چقدر تصاویر شما بهنیه تر باشد کمک بیشتری به افزایش سرعت وردپرس شما خواهد نمود.
همچنین می توانید از افزونه های Smush it و reSmush.it برای سایت خود استفاده نمایید تا از طریق آن تصاویر خود را بهینه نمایید.
۴- استفاده از قالب های بهینه
بهینه بودن قالب هایی که شما برای سایت خود استفاده می نمایید بسیار حائز اهمیت است. قالب هایی هستند که دارای کدنویسی های ضعیف و طولانی می باشند که فقط الکی فضای بیشتری را اشغال می کنند. همچنین وجود بسیار زیاد انیمیشن ها در سایت و قالب ها موجب کاهش سرعت سایت می شود.
هنگام دریافت قالب حتما به بهینه بودن آن توجه کنید و سعی کنید قالب های ساده تر که استاندارد های UI و UX در آنها رعایت شده را استفاده نمایید.
۵- فعالسازی Gzip
یکی از راه هایی که با استفاده از آن می توانید شاهد رشد افزایش سرعت وردپرس خود شوید استفاده از قابلیت می باشد “Gzip” می باشد. احتمالا شما هم یک بار فایلی را فشرده سازی کرده اید. فایل هایی که فرمت آنها ZIP و RAR می باشد و به شکل محسوسی حجم آنها کاهش می یابد. شما با استفاده از Gzip نیز در واقع می توانید همین فایلی هایی که در هاست شما قرار دارند را فشرده کنید تا حجم کمتری را اشغال نمایند.
فعالسازی قابلیت Gzip و فشرده سازی فایل های به این سبب مهم است که هنگامی که کاربر وارد سایت می شود، درخواست توسط مرورگر برای سرور فرستاده می شود و سپس اطلاعات توسط سرور و مروگر برای کاربر بارگذاری می شود. هر چقدر این فایل ها زیادتر باشد پروسه ی بارگذاری فایل ها نیز بیشتر می شود. در حقیقت Gzip موجب می شود تا حجم فایل ها کاهش یافته و با سرعت بیشتری اطلاعات برای کاربر فرستاده می شود.
فعال سازی Gzip با کد در htaccess
برای فعال سازی Gzip کافیه به هاست خودتان مراجعه کنید. کافیه در فایل منیجر خود به دنبال فایل .haccess بگردید یا فایلی با این نام در روت اصلی هاست خود ایجاد کنید .
در صورتی که هاست شما cpanel میباشد کد زیر را در ابتدای فایل .htaccess قرار دهید .
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain AddOutputFilterByType DEFLATE text/html AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml AddOutputFilterByType DEFLATE text/css AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
در صورتی که پنل هاست شما Directadmin میباشد کد زیر را در فایل .htaccess قرار دهید .
<ifModule mod_gzip.c> mod_gzip_on Yes mod_gzip_dechunk Yes mod_gzip_item_include file .(html?|txt|css|js|php|pl)$ mod_gzip_item_include handler ^cgi-script$ mod_gzip_item_include mime ^text/.* mod_gzip_item_include mime ^application/x-javascript.* mod_gzip_item_exclude mime ^image/.* mod_gzip_item_exclude rspheader ^Content-Encoding:.*gzip.* </ifModule>
Gzip فایل های HTML و CSS سایت را به روش ها جدید بهینه و فشرده سازی می کند به شکلی که فضای خالی بین کد ها و یا کد های بیهوده را از بین می برد. همین امر سبب می شود تا سایت شما برای کاربر با سرعت بیشتری بارگذاری شود. برای استفاده از این قابلیت می توانید به سادگی با نصب افزونه Enable Gzip Compression فایل های سایت خود را فشرده سازید.
۶- حذف پلاگین های غیر نیاز
این روزها افزونه های بسیاری برای کسانی که از CMS ها استفاده می کنند وجود دارد. افزونه هایی که به علت رفع برخی از نیاز های سایت توسط وبمستران بر روی سایت نصب می شود. پلاگین ها فایل های کد نویسی شده ای هستند که نیاز به اطلاعات و منابع گوناگونی دارند که در نتیجه هر چقدر که تعداد آنها بیشتر باشد منابع بیشتری را استفاده می کنند و به کلی سرعت سایت ما را کاهش می دهند.
اگر افزونه هایی دارید که حال حاضر از آنها استفاده نمی کنید بهتر است تا آنها را حذف نمایید. جدا از این اینکه نصب تعداد زیادی افزونه موجب کاهش سرعت سایت می شود همچنین می تواند با قالب شما سازگاری نداشه و موجب اختلال در اجرای سایت شما شود. همچنین می تواند برای امنیت شما و کاربرانتان خطرساز واقع شود.
اگر سایت شما وردپرسی است می توانید با نصب پلاگین Plugin Performance Profiler افزونه های سایت خود را بررسی کرده و افزونه هایی را که موجب کاهش سرعت سایت شما می شوند را غیر فعال و حذف کنید.
۷- استفاده از Lazy load
استفاده از تصاویر خیلی می تواند در تجربه کاربران موثر باشد اما اگر تعداد آنها نیز زیاد شود ممکن است سرعت سایت ما را کاهش دهند. می توان برای رفع این مشکل از قابلیت lazy load استفاده کرد.
lazy load یا لود تنبل قابلیتی است که موجب می شود تا تصاویر در همان ابتدا به صورت یکجا بارگیری نشوند بلکه هنگامی که کاربر صفحه را اسکرول می نماید تصاویر آرام آرام بارگیری شده و نمایش داده می شوند. برای فعالسازی این قابلیت می توانید از افزونه “wp-rocket” استفاده نمایید.
۸- استفاده از Keep Alive
هنگامی که کاربر وارد سایتی می شود، مرورگر درخواست شما را در قالب یک پیام http به سروری که سایت در آن میزبانی می شود ارسال می کند. این فرایند در واقع مجوزی است برای دسترسی داشتن به فایل های درون سایت که پس از تایید شد آن توسط سرور مرورگر می تواند اطلاعات و فایل ها را در اختیار داشته باشد. اما یک سایت از تنها یک فایل تشکیل نشده و چندین فایل در یک صفحه از سایت از قبیل اسناد html , css , js و … قرار دارد. برای دسترسی مرورگر به تک تک این فایل ها این فرایند چندین بار تکرار می شود و درنهایت موجب گرفتن زمان بسیاری خواهد شد.
با فعال سازی قابلیت Keep Alive در واقع می توان کاری کرد که مرورگر برای هر فایل درخواست جدا گانه نفرست و نیاز نباشد تا این پروسه تکرار شود. Keep Alive بستری را فراهم می نماید که از طریق آن تنها یک درخواست به سمت سرور ارسال و در عوض مابقی اطلاعات به صورت یکجا به مرورگر فرستاده می شود. این امر موجب می شود تا زمان بیشتری هنگام لود شدن صفحات صرفه جویی شود و در نهایت سبب افزایش سرعت وردپرس شود.
۹- فشرده سازی فایل های سی اس اس و جاوا اسکریپت
فایل های css و js در واقع کدهایی هستند که موجب پویایی و زیبا شدن سایت ها می شوند. یک صفحه ممکن است تعداد بالایی از این فایل ها را در اختیار داشته باشد. هرچقدر این فایل ها زیاد باشند حجم بیشتری از سرور اشغال می کنند و تعداد در خواست های مروگر را نیز برای دسترسی به آنها افزایش می دهند. در اینجا منظور از فشرده سازی این فایل ها خلاصه نویسی کد ها و یا حذف فاصله ی بین آنها نیست ، بلکه منظور از فشرده سازی minify کردن است.
minify فرایندی است که در طی آن محتوای اصلی چندین فایل را در یک فایل واحد ذخیره می کنیم تا اینگونه فایل های کمتری موجود باشد. برای این کار می توانید از افزونه یBetter WordPress Minify استفاده نمایید. توجه داشته باشید که این کار نیازمند آگاهی است زیرا ممکن است به کلی عملکرد سایت شما را مختل کند پس بهتر است با یک تیم پشتیبانی سایت در ارتباط باشید و از آنها بخواهید تا برای شما این کار را انجام دهند.
۱۰- استفاده از افزونه های افزایش سرعت وردپرس
افزونه های بسیاری برای افزایش سرعت سایت وجود دارد که شما می توانید با دانلود و نصب آنها بر روی وردپرس خود سرعت سایت تان را بهینه کنید. بریم سراغ افزونه اول
افزونه LiteSpeed Cache
پلاگین LiteSpeed Cache قطعا یکی از بهترین افزونه های افزایش سرعت سایت میباشد. این افزونه با پلاگین های معروف مثل یواست، ووکامرس و … سازگاری داره و از وردپرس چند شبکه پشتیبانی می کند. این افزونه جزئه افزونه های All-In-One یا پک کامل می باشد که تمامی ویژگی های یک افزونه افزایش سرعت سایت را در خود دارد. این افزونه دارای بیش از 1 میلیون نصب فعال می باشد. از قابلیت های این افزونه می توان به بهنیه سازی تصاویر، فشرده سازی کدهای css / js /html ،پشتیبانی از cdn چندگانه و …
افزونه wp-optimize
احتمالا می دانید که یکی از قسمت های مهم سایت دیتابیس یا پایگاه داده آن می باشد. دیتابیس مجموعه ای از دیتا ها می باشد که در جداول مشخص دسته بندی شده اند. حجم بالای دیتایس موجب می شود تا سرعت سایت شما کاهش یابد در حقیقت باید در این زمان برخی اطلاعات که مهمی و ضروری نیستند را حذف نمود. اما چه چیزی سبب اختلال در دیتابیس می شود ؟
نصب افزونه های بی مورد و بی فایده بر روی وردپرس سبب اختلال و مختل کردن عملکرد پایگاه داده می شود. قبل از نصب افزونه های ابتدا ان را به خوبی تست نمایید و بسته به نیاز خود هرکدام که قابلیت بیشتری داشت رو انتخاب نمایید. برخی از افزونه ها علاه بر اینکه تعدادی جداول و دیتا هایی را در پایگاه داده شما اشغال می نمایند بلکه با حذف نمود آنها نیز این جداول باقی مانده و بی جهت فضای دیتابیس شما را اشغال می نمایند.
با استفاده از افزونه wp-optimize می توانید پایگاه داده خود را بهنیه سازی کنید و سرعت سایت خود را افزایش دهید.این افزونه داده های بی مورد سایت شما را شناسایی و حذف می نمایید. همچنین جداول دیتابیس را پیکربندی و فشرده می نمایید تا حجم بیشتری در دسترس باشد.
افزونه wp-rocket
افزونه wp-rocket یکی از بهترین افزونه هایی است که در بهینه سازی سرعت سایت درحال حاضر شناخته شده است. این افزونه به دست تیم wp-media توسعه داده شده و از محبوبیت بالایی برخورد دار است. این افزونه دارای بیش از 2 میلیون نصب فعال می باشد.همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردم شمی توانید با بزار gtmetrix سرعت سایت خود را آنالیز نمایید. این افزونه می تواند با پیشنهاد راهکار هایی موجب بهبود آمار و ارقام سایت شما شود و در نتیحه سرعت سایت شما را بهبود ببخشد.
افزونه wp-rocket قابلیت های بسیاری برای بهینه سازی سرعت سایت دارد. قابیلت های این افزونه عبارت اند از کش صفحات ، بهینه سازی دیتابیس، فشرده سازی فایل های js و css و…
افزونه W3 total cache
افزونه W3 total cache یکی از پلاگین های قدرتمند در زمینه افزایش سرعت وردپرس می باشد. این افزونه موجب کاهش مدت زمان لود صفحات و همچنین افزایش کارایی سایت سبب جهش سرعت سایت می شود. این افزونه یک پکیج کامل است و قابلیت های چند افزونه را در یک پک کامل در اختیار دارد. این افزونه با بیش از 1 میلیون نصب فعال در فهرست افزونه های محبوب وردپرس قرار دارد.
برخی از قابلیت های این افزونه عبارت اند از قابلیت کش همه جانبه ، استفاده از cdn، قابلیت lazy load تصاویر ، پشتیبانی از نسخه موبایل و …
۱۱- استفاده از CDM ها
ابتدا باید به سوال CDM چیست بپردازیم، بگذارید با مثال شروع کنم. شما از یک فروشگاه بزرگ می خواهید خرید کنید که از شهر شما بسیار دور تر است و باید چند روز را در راه سپری کنید تا به آنجا برسید اما اگر یکی از شعبه های آن در نزدیکی شهر شما باشد شما به سادگی می توانید محصولاتتان را از همان جا تهیه کنید. CDM ها نیز تقریبا همینگونه است.
CDM ها یک شبکه بزرگ از سرور های نزدیک و متصل به هم می باشند و تقریبا در تمام نقاط جهان با فاصله ای کم در کنار هم قرار دارند.همانگونه که به آن اشاره کردیم برای نمایش یک سایت برای کاربر باید درخواست توسط کلاینت به سرور اصلی سایت فرستاده شود. اگر این فاصله هرچقدر دور تر باشد موجب می شود تا صفحات دیرتر لود شوند. اما چاره کار چیست ؟ CDN
سرور اصلی با سرور های دیگر که به صورت زنجیره ای به هم متصل می باشند اطلاعات را به اشتراک می گذارند و هنگامی که کاربر به سایتی درخواست می دهد، اطلاعات از نزدیک ترین CDN برای کابر ارسال می شود و موجب می شود تا سایت با سرعت بیشتری بارگذاری شود.
۱۲- کاهش ریدایرکت ها
ریدایرکت ها اقداماتی می باشند که در به سبب تغییر آدرس لینک ها استفاده می شوند. در حقیقت انجام ریدایرکت می تواند برای سئو سایت بسیار مفید واقع شود. هنگامی که صفحاتی در گوگل حذف میشوند می توان با استفاده از ریدایرکت ها آدرس آنها را تغییر داد و ارزش آن صفحه را نیز منتقل کرد. استفاده از این ویژگی مشکلی ندارد اما باید از استفاده بیش از حد آن خوداری نمود.
هر ریدایرکت برابر با یک درخواست HTTP می باشد و هرچقدر تعداد ریدایرکت بیشتر باشد، میزان درخواست های HTTP به سرور افزایش یافته و سبب کاهش سرعت صفحات می شود.
۱۳- به کارگیری از قابلیت Expires Headers
اگر مبحث کش را به خوبی درک کرده باشید احتمالا می دانید که مرورگر ها هنگامی که برای اولین بار که یک سایت را بارگذاری می کنند، برخی از اطلاعات تکمیلی آن را در قسمتی به نام کش دخیره می کنند و به کاربر نمایش می دهند. Expires Headers این دستور را به مرورگر می دهد که به جای بارگذاری تک تک صفحات سایت، از همان نسخه ی قبلی استفاده کنند. اما چیزی که Expires Headers را با کش مرورگر متفاوت می سازد، قابیلت قرار دادن تاریخ انقضا و تعیین فرمت فایل ها می باشد. انجام این امر سبب می شود تا هنگامی کاربر برای بار دوم وارد سایت می شود تعداد درخواست های http به سمت سرور کاهش یابد و سر انجام سبب افزایش سرعت سایت شما شود.
شما برای استفاده از این قابلیت می توانید می توانید با قرار دادن یک کد در فایل htaccess بستری را فراهم آورید که از طریق آن بتوانید به مرورگر ها اطلاع دهید تا دیتا ها را تا چه زمانی در حافظه موقت خود ذخیره کنند. هنگامی که این اطلاعات دخیره شده باشند دیگر مرورگر نیاز به دانلود تمام قسمت های سایت را ندارد و در نتیجه موجب می شود تا درخواست های بیهوده رد و بدل نشوند و پهنای باند سایت کمتر اشغال شود.
برای ایجاد Expires Headers می توانید به کنترل پنل هاست خود مراجعه کرده و بعد وارد بخش فایل منیجر شوید. در بخش فایل منیجر فایل htaccess پیدا نمایید و سپس این قطعه کد را به آن اضافه کنید. اگر کمی کد ها را با دقت بررسی کنید می بینید که در مقابل هر فرمت یک مدت زمان مشخصی قرار دارد. شما می توانید مدت زمان ذخیره بودن هر فرمت را تغییر دهید. برای مثال اگر اعداد بعد از کلمه access را ببینید در کنار آنها عبارت year یا month قرار دارد که شما می توانید آنها را تغییر دهید. برای مثال می توانید به جای month عبارت year به معنای سال را قرار دهید تا فرم های شما برای مدت بیشتری ذخیره شوند.
۱۴- قابلیت Hotlink Protection
Hotlink Protection قابلیتی است که شما در سرور خود با فعالسازی آن می توانید مانع از استفاده سایر سایت ها از منابع سایت خود شوید.این قابلیت به شکلی است که هنگامی که کاربری و یا افرادی منابع شما را مانند پیوند تصاویر سایت را برداشته و در سایت دیگری آن را قرار داده باشند موجب می شود تا دسترسی به آن تصویر مسدود شود. هنگامی که وبسایتی پیوندی از تصاویر شما را قرار می دهند مرورگر دیتا را از سرور سایت شما دریافت می کند این موجب می شود تا پهنای باند سایت شما دزدیده شود. استفاده از ای قابلیت موجب می شود تا ترافیک سایت شما در جهتی بیهوده مورد استفاده قرار نگیرد و در نتیجه عملکرد سرور شما مختل نشده و سرعت سایت تان کاهش نیابد.
۱۵- بهینه سازی پیش نویس ها
احتمالا این روز ها همه وبمستران با سیستم مدیریت محتوای سایت ساز وردپرس آشنایی دارند. این سیستم توانایی ذخیره سازی محتوای سایت شما را در هر زمان دارد. اگر این یک مزیت بزرگ برای وبمستران به شمار می آید اما با هر ویرایش محتوای مطالب خود یک پیش نویس جدیدی به پایگاه داده خود اضافه می نمایید که آن را رونوشت می نامند.
این کار سبب می شود تا برای یک مطلب از سایت تان ده ها رونوشت ایجاد شود و حتی ممکن است در صورت انتشار نسخه ی نهایی این رونوشت ها در دیتابیس باقی بمانند. این امز موجب می شود تا فضای دیتا بیس بیهوده اشغال شود و در نهایت موجب کاهش سرعت وردپرس شود.
راهکار مناسب برای برطرف کردن این باگ حذف رونوشت ها پس از نصب نسخه ی نهایی است. افزونه Revision Control می تواند به شما برای مدیریت و پیکربندی این رونوشت ها کمک کند. با استفاده از این پلاگین شما توانایی حذف رونوشت های خود را دارید و می توانید فضای اشغال شده پایگاه داده ی تان را پاکسازی نمایید.
۱۶- بهره گیری از اصول Above the Fold
احتمالا روزنامه های تا خورده را در دکه های روزنامه فروشی دیده اید. احتمالا هرچقدر که این صفحه تا خورده جذابیت داشته باشد افراد بیشتر ترغیب به خرید آن می شوند. در حقیقت همین موضوع امروزه در طراحی یک وبسایت تبدیل به یک اصول شده است. برای استفاده از این اصول باید عناصر مهم سایت خود را در بخش اول سایت که نیاز به اسکرول ندارد قرار دهید. کاربران زیادی هستند که با دیدن همان اولین بخش سایت تصمیم به ماندن و یا رفتن از آن می گیرند.
باید به شکلی عناصر مهم را در ابتدای سایت بیاورید که المان های زیادی استفاده نشوند زیرا بخش اول سایت بسیار بر سرعت سایت تاثیر گذار است. سعی کنید به جای قرار دادن تصاویرهای بی مورد محتوای مهم خود را قرار دهید. سعی کنید مطالب را به صورت خلاصه بیان کنید و عنوان های طولانی را بکار نگیرید.
۱۷- استفاده از متد CSS Image Sprites
طراحی سایت اصولی خیلی می تواند برای سرعت سایت شما موثر واقع شود. این که چه کسی کد های سایت شما را می نویسد و یا از چه قالبی استفاده می نمایید می تواند یکی از عامل مهم افزایش سرعت سایت باشد. یکی از تکنیک هایی که در زبان css بسیاری از وبسایت ها از آن استفاده می کنند متد های CSS Sprites می باشند. این متد به گونه ای است که شما می توانید از طریق آن چندین آیکون و لوگو با فرمت PNG را در یک فایل با همین فرمت بوجود آورده و در اختیار نرورگر قرار دهید.
برای مثال اگر در سایت تان از 10 آیکون استفاده نمایید و هر کدام در یک فایل مجزا قرار داشته باشند سبب می شود تا مرورگر 10 درخواست به سرور ارسال کند و در نتیجه سرعت سایت تان کاهش یابد. اما اگر همه ی این 10 آیکون در یک فایل اقدام شوند آنگاه تنها به یک درخواست نیاز است .
پس هنگام تولید وب سایت خود از طراح سایت تان بخواهید تا از این تکنیک استفاده نماید اگر چه خودتان توانایی طراحی سایت خود را دارید می توانید از طریق سایت “w3 schools” آن را یاد بگیرید. لازم به ذکر است که این روش در سایت های تکمیل شده نیاز اجرا می شود.
۱۸- غیرفعال سازی گراواتار ها
گراواتار ها مانند یک عکس پروفایل می باشند که کاربران توانایی تعیین آنها را برای خود دارند.شما گراواتار ها را می توانید در پایین صفحات سایت در بخش نظرات پیدا کنید. این تصاویر شاخص بر روی ایمیل کاربران ثبت می شوند. اگر چه این تصویر در ضاهر بسیار کوچک می باشند و حجم زیادی اشغال نمی کنند اما تعداد زیاد آنها موجب می شود تا حجم زیادی از صفحات سایت اشغال شوند.
شما برای غیرفعال سازی آن می توانید در سیستم مدیریت محتوای خود آن را غیرفعال نمایید.
۱۹- از سرویس دهنده های ویدیویی استفاده کنید
استفاده از مدیا پلیرهای آنلاین هنگام بارگذاری ویدیو های حجیم می تواند بر روی سرعت سایت شما تاثیر منفی بگذارد بخصوص اگر دائما در حال قرار دان ویدیو های حجیم و با کیفیت در سایت خود هستید. راهکار بهتر برای این موضوع استفاده از سرویس دهنده های آنلاین نظیر آپارات و یوتیوب می باشد. شما می توانید با استفاده کردن از این سرویس دهنده ها از منابع هاست آنها استفاده کنید و پهنای بانده خود را بی جهت اشغال ننماید.
اگر که می خواهید از مدیا پلیرهای آنلاین استفاده کنید بهتر است قبلا از بارگذاری ویدیو های خود آنها را بهینه سازی نمایید.
سخن پایانی
داشتن یک سایت پر سرعت امروزه بسیار پر اهمیت است زیرا موضعی است که برای سئو سایت از اهمیت بالایی برخوردار است. سرعت پایین سایت سبب افزایش نرخ پرش شده و مشتری های کمتری برای شما به ارمغان می اورد. امروزه به علت روی کار آمدن اینترنت های پرسرعت توقع افراد نیز در این زمینه افزایش یافته و پیش بینی می شود که زمان صبر آنها برای لود شدن یک صفحه در سالیان بعد کمتر نیز خواهد شد. اگر که سرعت سایت شما از نظرتان کم می باشد باید هر چه سریع تر برای آن اقدام نمایید.
تجربه نشان می دهد که کابرانی که مشتری ثابت سایتی نیز بوده اند با کاهش سرعت سایت شروع به یافتن جایگزین نمود اند.
اگر که سرعت سایت شما کم می باشد می توانید از راهکارهایی که در این مقاله معرفی شده استفاده کنید تا سرعت سایت تان را افزایش دهید. اگر اجرای هر کدام از این تکنیک ها برای شما دشوار می باشد می توانید به تیم مکانیک وردپرس اطلاع رسانی کنید تا هرچه سریع تر به شما پاسخ دهند. امیدواریم تا از این مقاله نهایت استفاده را برده باشد.
پیروز و سربلند باشید.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد