راهنمای گام به گام ساخت فروشگاه اینترنتی
با گسترش و فراگیری روز افزون اینترنت، تمایل افراد به خرید آنلاین افزایش پیدا کرده است و به دنبال آن فروشندگان هم برای سود بیشتر و جذب مشتریان بیشتر به سمت فروش آنلاین محصولات خود روی آورده اند. با راه اندازی فروشگاه آنلاین می توانید تصویر بهتری از کسب و کار خود را به مخاطبان نشان دهید و بدون محدودیت زمانی و مکانی محصولات و خدمات خود را بفروشید. علاوه بر آن می توانید نسبت به فروش حضوری ، آمار دقیق تری از مشتریان فروشگاه خود به دست آورید و با توجه به آن ها استراتژی بازاریابی خود را تنظیم کنید.
راهنمای گام به گام ساخت فروشگاه اینترنتی
اما راه اندازی فروشگاه آنلاین و فروش آنلاین نیاز به یک بستر خوب و معتبر دارد که این بستر چیزی نیست جز سایت فروشگاه اینترنتی. در این مقاله بهترین روش های ساخت فروشگاه اینترنتی را معرفی میکنیم.
روش های راه اندازی سایت
برای ساخت فروشگاه اینترنتی به یک سایت نیاز دارید. پس ابتدا باید یک روش را برای طراحی سایت خود انتخاب کنید. چند روش مختلف برای طراحی سایت وجود دارد که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم و سپس می توانید تصمیم بگیرید که از بین آن ها کدام یک برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی کسب و کار شما مناسب تر است.
طراحی سایت با نرم افزار های سایت ساز:
سایت ساز ها نرم افزار های آماده ای برای طراحی سایت هستند که با داشتن امکاناتی از پیش تعیین شده که گاهی نیز باعث ایجاد محدودیت در طراحی می شود، مدیریت سایت را آسان می کنند. سایت ساز ها به دو گروه آنلاین (تحت وب) و آفلاین (نرم افزار) تقسیم می شوند.
با استفاده از نرم افزار های سایت ساز می توانید بدون داشتن دانش برنامه نویسی به سرعت یک سایت را طراحی کنید. هزینه طراحی سایت با سایت ساز ها نیز کم است. اما با وجود این مزایا، استفاده از سایت ساز ها برای کسانی که می خواهند در آینده سایت خود را با برنامه نویسی توسعه دهند و کسانی که می خواهند سایت را در سرور های درون سازمانی نگه داری کنند، مناسب نیست.
طراحی سایت اختصاصی:
این نوع طراحی سایت نیاز به دانش فنی و کدنویسی دارد و کسانی که می خواهند از این روش استفاده کنند اغلب طراحی را به شرکت های طراحی سایت می سپارند تا قالب سفارشی آن ها را طراحی کنند. اما خیلی اوقات با وجود صرف هزینه های بسیار زیاد برای طراحی سایت اختصاصی، نتیجه مطابق میل سفارش دهنده نخواهد بود. بنابراین برای استفاده از این روش باید در انتخاب تیم طراحی خود بسیار دقت کنید. همانطور که گفتیم هزینه طراحی اختصاصی نسبتا بالا است و طراحی آن مدت زمان بیشتری طول می کشد.
طراحی سایت با سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس:
سیستم های مدیریت محتوا یا CMS ها برنامه هایی هستند که امکان انتشار، ویرایش، حذف و به طور کلی مدیریت محتوای وب سایت را به شما می دهند. این روزها CMS های متنوع زیادی وجود دارند که از فروشگاه های اینترنتی پشتیبانی می کنند.
وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا است که 30 درصد از وب سایت های جهان با آن طراحی شده اند. با استفاده از وردپرس می توان به راحتی و بدون نیاز به دانش برنامه نویسی سایتی کامل و جامع را طراحی کرد. سیستم مدیریت محتوای وردپرس رایگان است و استفاده از این روش طراحی به دلیل هزینه های کم و امکانات زیاد، اقتصادی ترین و بهترین روش برای طراحی سایت به شمار می رود. و می توانید با استفاده از وردپرس و تنوع زیادی از قالب ها و افزونه های ووکامرس فروشگاه اینترنتی خود را به راحتی راه اندازی کنید.
مراحل ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس
1. خرید دامنه و هاست
بعد از آن که نام برند و فروشگاه اینترنتی خود را انتخاب کردید باید دامنه ای را با آن نام ثبت و خریداری کنید. سعی کنید نامی که برای برند خود انتخاب می کنید تکراری نباشد تا هم در خرید دامنه دچار مشکل نشوید و هم نام شما راحت تر در ذهن مخاطبان بماند.
سپس نوبت خرید هاست برای وب سایت است. هاست ها مکانی هستند که اطلاعات سایت روی آن ذخیره می شود. انتخاب هاست باید با توجه به نوع کسب و کار و حجم اطلاعات ورودی سایت تهیه شود.
از مهم ترین معیار هایی که باید در انتخاب هاست به آن توجه کنید می توان به امنیت ، پشتیبانی مناسب، ظرفیت بالای بازدید و حجم مناسب برای بارگذاری انواع فایل ها اشاره کرد.
2. نصب وردپرس روی هاست
بعد از خرید هاست باید وردپرس را روی آن نصب کنید. بسیاری از هاست های اشتراکی نصب کننده های خودکار دارند. در غیر این صورت کافی است آخرین نسخه وردپرس را دانلود کرده و آن را در پوشه های هاست تان در قسمت public_html آپلود کنید و از حالت فشرده خارج کنید. پس از آن نوبت انتخاب قالب فروشگاهی می شود.
3. انتخاب قالب و افزونه و نصب آن ها
بعد از نصب موفقیت آمیز وردپرس، باید قالب فروشگاهی مورد نیاز برای سایت خود را انتخاب کنید. تعداد زیادی قالب رایگان وجود دارد که می توانید آن ها را از سایت وردپرس دانلود کنید. اما اگر امکانات کامل تر و پشتیبانی بهتری می خواهید تا در صورت بروز مشکل از آن ها کمک بگیرید، پیشنهاد می کنیم تا از نسخه های پریمیوم قالب ها استفاده کنید. برای تهیه این قالب ها، ژاکت معتبر ترین مارکت تخصصی قالب و افزونه وردپرس است و تمام محصولات خود را با پشتیبانی تضمین شده و بروز رسانی خودکار ارائه می دهد بنابراین جایی برای نگرانی در مورد نال بودن قالب ها و در دسترس نبودن پشتیبانی، وجود نخواهد داشت.
برای راه اندازی سایت فروشگاهی باید از بین قالب های فروشگاهی یکی از آن ها را انتخاب کنید. مجموعه ای از بهترین قالب های فروشگاهی ووکامرس در سایت ژاکت در دسترس است که می توانید با توجه به نیاز خود، بهترین آن ها را انتخاب کرده و در سایت وردپرسی خود نصب کنید.
بعد از خرید قالب فروشگاهی، دو فایل را دریافت خواهید کرد که یکی از آن ها فایل قالب و دیگری بسته نصب آسان است. با استفاده از بسته نصب آسان می توانید در کمترین زمان در حدود 5 دقیقه، سایتی مانند دموی ارائه شده ی قالب دریافت کنید و با ویرایش و جایگزینی محصولات، سایت فروشگاهی خود را راه اندازی کنید.
اما اگر می خواهید خودتان صفحات وب سایتتان را طراحی کنید استفاده از افزونه بسیار محبوب صفحه ساز المنتور را به شما پیشنهاد می کنیم. برای استفاده از افزونه المنتور فارسی به مهارت برنامه نویسی احتیاج ندارید و برای طراحی صفحات فقط کافی است عناصر را بکشید و در محلی که دوست دارید رها کنید. با افزونه المنتور و استفاده از ابزارک های آن می توانید محتوای سایت خود را به بهترین حالت نمایش دهید. همچنین در سایت های فروشگاهی می توانید با ابزارک ووکامرس این افزونه، محصولات سایت فروشگاهیتان را در حالت های مختلف با توجه به سلیقه خود نمایش دهید.
برای اضافه کردن امکانات دیگر به سایت، به افزونه های دیگر هم نیاز پیدا می کنید که پر کاربرد ترین آن ها در تولید محتوا افزونه های سئو هستند. افزونه های فروشگاهی بسیاری نیز وجود دارند که امکانات بسیار خوبی را به سایت فروشگاهی شما اضافه می کنند که می توانید آن ها را هم از فروشگاه ژاکت تهیه کنید.
4. اتصال به درگاه بانکی
یکی از کار های ضروری برای راه اندازی سایت فروشگاهی، اتصال به درگاه بانکی است.
مشتریان بعد از تکمیل سبد خرید خود در فروشگاه، برای نهایی کردن سفارش باید هزینه سفارش را پرداخت کنند که مهم ترین بخش در یک فروشگاه آنلاین به شمار می رود و درواقع منبع درامد شما از سایت فروشگاهی محسوب می شود.
با وجود درگاه پرداخت، شما می توانید گزارشات مالی فروش هایتان را به صورت ماهانه و سالانه دریافت کنید و تمامی تراکنش ها را با استفاده از کد سفارش پیگیری کنید.
برای اضافه کردن درگاه های بانکی به وبسایت خود در پروسه راه اندازی فروشگاه اینترنتی می توانید از افزونه های اتصال به درگاه بانک های مختلف استفاده کنید که انواع آن ها در سایت ژاکت موجود هستند.
توجه کنید که از درگاه های پرداخت امن برای فروشگاه اینترنتیتان استفاده کنید تا مشتریان شما بتوانند به شما اعتماد کنند و اطلاعات کارت های بانکی خود را در آن وارد کنند.
5. تولید محتوا و شروع فروش
بعد از گذراندن مراحل قبل، سایت شما آماده ورود اطلاعات و شروع فروش است.
برای اینکه فروشگاه اینترنتی شما در نتایج موتور های جستجو بهتر دیده شود پیشنهاد می کنیم بخش بلاگ را به سایت فروشگاهی خود اضافه کنید و در زمینه کسب و کار خود مقاله های مفید بنویسید و آن ها را برای موتور های جستجو بهینه کنید.
همچنین می توانید در صفحه محصولات خود توضیحاتی را به منظور بهینه سازی برای موتور های جستجو اضافه کنید.
با اضافه کردن دانش خود در زمینه دیجیتال مارکتینگ، برای سایت فروشگاهی خود بازاریابی کنید تا بتوانید محصولات و خدمات خود را بفروشید و از طریق راه اندازی فروشگاه اینترنتی با کمترین هزینه، کسب درامد کنید.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد