درود به شما کاربران گرامی ,
موتور های جستجو گوگل برای اینکه نتایج جستجو رو به کاربر به نمایش در بیارند باید تمام نتایج رو بر اساس امتیازاتی که دارند رده بندی کنند و در یک لیست به کاربر تحویل دهند.
بر اساس یکسری فاکتور و یکسری الگوریتم ها این وبسایت ها به عبارتی رده بندی میشوند و بهترین وبسایت ها از نظر الگوریتم ها در صدر نتایج قرار میگیرند. با درک بهتر این الگوریتم ها میتوان و رعایت الگوریتم ها میتوان سایت وردپرس رو برای موتور های جستجو بهینه کرد.
در وبسایت گوگل صفحه ای وجود داره که این الگوریتم ها رو معرفی میکنه و به عبارتی داستان جستجو یا فرایند جستجو رو بیان میکند در واقع در این صفحه گوگل به ما نشان میدهد که وقتی یک عبارت یا کلمه ای جستجو میشود چطور نتایج جستجو نمایش داده میشود. همینطور که گفتیم در وبسایت گوگل یک بخشی وجود دارد که داستان جستجو و اتفاقاتی که در پشت صحنه در هنگام جستجو یک عبارت یه کلمه میافتد را نمایش میدهد. این نمایش از سه بخش مختلف تشکیل شده است.
با ما همراه باشید با یکی از مقاله آموزش وردپرس در مکانیک وردپرس …
همینطور که میدونیم وقتی در گوگل عبارتی رو سرچ میکنیم کمتر از ۱ ثانیه و به سرعت نتایج جستجو برای ما لیست میشوند.به نظر شما وقتی ما یه عبارتی رو جستجو میکنیم گوگل با توجه به اون عبارت در وبسایت ها به دنبال موضوعی مرتبط با عبارت جستجو شده میگردد؟ مسلماً اینطور نیست!
در دنیای وب بیش از هزاران سایت و بیش از چند تریلیون صفحه وجود دارد و اگر این چنین بود باید ماه ها برای نتایج جستجو منتظر میماندیم! گوگل برای حل این مشکل صفحات را در بانک اطلاعاتی خود ذخیره و با توجه به موضوع صفحه دسته بندی میکند, و موقعی که یک جستجو انجام میشه گوگل نمیاد به تک تک این صفحات سر بزند و دنبال صفحه ای مرتبط با عبارت جستجو باشد.
این صفحات ذخیره شده دارای یک فرمتی هستند که با یک نگاه به فرمت میشه فهمید که این صفحه در رابطه با چه موضوعی است. در واقع گوگل برای تک تک صفحات ما یک پرونده با نام INDEX ایجاد کرده و در هنگام جستجو گوگل خیلی راحت با توجه به این پرونده ها نتیجه را سریعا به مخاطب نمایش میدهد.
گوگل ادعا دارد که بیش از ۶۰ تریلیون صفحه ایندکس شده در بانک های اطلاعاتی خودش دارد!
اما این فرایند ایندکس شدن چگونه است؟ گوگل چگونه صفحات مارا پیدا میکند؟
گوگل بیان میکند که صفحه به صفحه و از لینک به لینک به صفحات دیگر میرود و تمام ان هارا ایندکس میکند. به عبارتی دیگر گوگل ربات هایی به نام خزنده یا همان crawling دارد که از صفحه ای به صفحه ای دیگر که به صورت لینک به هم پیوند شده اند میرود و تمام ان هارا در بانک اطلاعاتی خودش ذخیره میکند. یعنی وقتی ربات های به صفحه ای میروند اکر در ان صفحه لینکی وجود داشته باشد به صفحه ی لینک شده میروند و ان را هم ایندکس میکنند. پس اهمیت لینک ها در بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو بسیار مهم است.
اخیرا برای ایندکس بهتر صفحات از سایت مپ استفاده میکنند که هر موقع صفحه جدیدی به وبسایت اضافه شد ان را در سایت مپ قرار میدهند و به صورت نوتیفیکشن به گوگل ارسال میکنند تا گوگل سریعا صفحه جدید را ایندکس بکند. پس برای ایندکس بهتر صفحات وبسایتمون میتونیم لینک صفحاتمون رو تو وبسایت های دیگه مثل اینستاگرام یا فیسبوک قرار بدیم یا برای وبسایتمون یک سایت مپ ایجاد کنیم.
اما گوگل فقط صفحات را ایندکس نمیکند و به جز صفحات نقشه ها شهر ها , مکان های جغرافیایی و یا به عبارتی دیگر مکان های جغرافیایی را هم ایندکس میکند. احتمالا از گوگل مپ استفاده کرده اید. بعد از ایندکس شدن گوگل صفحات ایندکس رو در دسته های مختلف قرار میدهد تا دسترسی سریعتری به صفحات داشته باشد.
گوگل بیان میکند که بیش از صد میلیون گیگابات صفحه ایندکس شده دارد و حتما تا به حال تصاویر سرور های بزرگ گوگل را دیده اید!
در بخش دوم این داستان به الگوریتم ها میپردازیم یا همون فاکتور هایی که گوگل بر اساس ان به صفحات رتبه میدهد و در نتایج جستجو به نمایش در میاورد. جستجو در گوگل فقط بر اساس متن تایپ شده نیست و برخی متود های دیگر مانند صدای کاربر و تصویر هستند که جستجو بر اساس ان ها انجام میگیرد.
حتما برای شما هم پیش امده که در حین جستجو و وقتی که دکمه جستجو را فشار نداده اید گوگل به شما پیشنهاداتی میدهد و بعد یا گوگل سعی میکنه از نظر املا عبارت جستجو مارو تصحیح بکند و یا پیشنهادات دیگه ای به شما بدهد.
مورد های دیگه هم هستند به عنوان مثال گوگل در هنگام جستجو به مترادف های عبارت جستجو هم میپردازد و نتایج جستجو را بر اساس کلمه مترادف نمایش میدهد و یا گوگل سعی میکند درک بهتری از جستجوی ما داشته باشد. به عنوان مثال وقتی ما سرچ میکنیم (چگونه یک کیک بپزیم) گوگل سعی میکند نتایجی را نمایش دهد که در ان صفحات فرایند ساخت یک کیک را به ما بیان کند اما اگر جستجو کنیم ( سئو چیست ) گوگل سعی میکنه نتایجی رو به ما نمایش بده که در مورد سئو توضیحاتی به ما ارائه دهد.
با استفاده از این راهنمایی ها ما دکمه جستجو را فشار میدهیم. این عبارتی که ما جستجو کردیم وارد دیتابیس گوگل میشود و یکسری صفحات مرتبط با عبارت جستجو استخراج میشوند. اما گوگل نمیتواند تمام این صفحات را یکجا به ما نمایش دهد! به خاطر همین گوگل با استفاده از یکسری الگوریتم ها به صفحات رتبه میدهد و در صفحه نتایج لیست میکند.
نکته : یکی از این فاکتور ها کیفیت وبسایت و صفحات هست.
دقت کنید هم خود سایت در این بخش مهم است و همین صفحه جستجو شده.یکی از عواملی که باعث میشود رتبه وبسایت و همینطو صفحات افزایش پیدا کند لینک ها هستند.
لینک های خارجی که به وبسایت یا صفحات ما داده شده اند باعث افزایش کیفیت و رتبه وبسایت ما و صفحات ما میشوند.
فاکتور بعدی به روز بودن صفحات هست. مشخص هست که اطلاعاتی که به روز هستند با کیفیت تر هستند و بیشتر به درد کاربران میخورند و معمولا سایت های خبری که مرتبا به روز میشوند از سئوی بسیار بالایی برخوردار هستند.
به روز بودن صفحات برای گوگل بسیار پر اهمیت میباشد و در نمایش مطالب بروز در نتایج جستجو بسیار جدی است. فیلتر بعدی فیلتر حذف صفحات هست , مشخصه که گوگل سعی میکنه صفحاتی که برای ما مضر هستند را از نتایج گوگل حذف کند. به عنوان مثال نتایجی را که برای افراد زیر ۱۸ سال مناسب نیست را از نتایج حذف میکند.اما گوگل از کجا به سن کاربران دست پیدا میکند؟
اگر در مرورگر کروم به جیمیلتان لاگین کنید گوگل با استفاده از جیمیل و اطلاعاتی که از قبل نظیر تاریخ تولد ذخیره کرده سن شما را مشخص میکند و یکسری از نتایج جستجو را که برای شما مضر هستند را حذف میکند. یکی دیگر از الگوریتم های گوگل برای سورت بهتر نتایج استفاده از موقعیت جغرافیای کاربران هست و گوگل تلاش میکند نتایجی را نمایش دهد که برای کاربران کاربردی تر باشد. در این الگوریتم نتایج جستجو برای افراد دیگر در موقعیت جغرافیایی دیگر متفاوت است.
به عنوان مثال وقتی من عبارت ( بستنی فروشی ) راجستجو میکنم گوگل تلاش میکند نزدیک ترین بستنی فروشی را برای من در نتایج قرار دهد و گوگل به خوبی میداند که بستنی فروشی که در نیویورک است برای من کاربردی و مفید نیست! فاکتور بعدی زبان هست , یکی از فاکتور هایی که ممکن است باعث شود وبسایت ما در نتایج جستجو نباشد و یا در رتبه های بسیار پایینی قرار بگیرد همین فاکتور زبان است.
اگر عبارت جستجو شده به عنوان مثال فارسی باشد و گوگل هم فارسی زبان بودن وبسایت مارا تشخیص دهد وبسایت ما نسبت به صفحاتی که وبسایتشان فارسی نیست یا زبان مشخصی ندارند در رتبه های بالاتری قرار بگیرد این موراد با سایت های چند زبانه صدق نمیکند چون وبسایت های چند زبانه مطالب را به زبان های مختلف ترجمه میکنند و همین باعث میشود که در جستجو های مختلف در نتایج قرار بگیرند.
برای اینکه گوگل زبان وبسایت شمارا تشخیص دهد حتما در بخش تنظیمات وردپرس زبان وبسایت را مشخص کنید و این یکی از ویژگی های خوب وردپرس است.
بعد از اینکه عبارت جستجو شده از فاکتور ها گذشت گوگل نتایج مفید را در شکل های مختلف به نمایش در میاورد به عبارتی نتایج خروچی چینش میشوند در صفحه ای که ما میبینیم. گوگل نتایج مفید را به یک شکل نمایش نمیدهد.
به عنوان مثال وقتی ما سرچ میکنیم بستنی نزدیک ترین بستنی فروشی را به صورت نقشه به ما نمایش میدهد, یا وقتی از گوگل خواستار جدید ترین خبر ها در مورد یک بازگیر یا خواننده محبوب هستیم گوگل نتایجی را در بالای صفحه از خبرگزاری ها معروف اخرین خبر ها را در اختیار ما میگذارد.
یا به عنوان مثال وقتی اسم یک شرکت را جستجو میکنیم گوگل ازدر ستون کناری راست یک گراف اطلاعاتی از ان شرکت در اختیار ما میگذارد. برای درک بهتر فرایند جستجو میتونید ویدیو زیر رو مشاهده کنید.
موفق و پیروز باشید
کلیه حقوق محصولات و محتوای این سایت متعلق به مکانیک وردپرس میباشد و هر گونه کپی برداری از محتوا پیگرد قانونی دارد . توسعه و پشتیبانی کمک وردپرس
باسلام.باعرض.معذرت.من.به.همه.جاسرزدم.نوشتم.ولی.خبری.نشدخواهشمندم.ماراراهنمایی.کنیدیکماه.میشودجستجوی.گوگل.موبایل.من.کارنمیکند..ممنون
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 1 Stars
با سلام من برای درس شیوه ارائه دنبال موضوع بودم و به این موضوع روشهای جست وجوی گوگل علاقه مند شدم ولی مشکل اینجاست هیچ جا توضیح دقیقی در مورد چگونگی کار الگوریتم ها پیدا نکردم همه نوعی توضیح ابتدایی بودند متاسفانه اگ میشه راهنمایی کنید رد این زمینه
باید در این مورد در سایت های خارجی جستجو داشته باشید در غیر اینصورت صبر کنید تا در این سایت انتشار داده بشه
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 1 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars