در این آموزش از سری آموزش وردپرس به بررسی حل خطای Your Connection is Not Private می پردازیم. Google برای محافظت از شما در برابر سایت های مشکوک اقدامات امنیتی به کار گرفته است. و هر زمانی که تصور کند شما تصمیم دارید کار اشتباهی انجام دهید، وارد عمل می شود. پیغام خطای Your Connection is Not Private که از جمله خطاهای رایجی است که ممکن است در زمان نمایش سایت وردپرس شما پیش بیاید، در واقع یک هشدار است.
در حالی که شاید بسیاری آن را یک خطا بدانند. زمانی که کاربران تصمیم دارند وارد یک سایت نا امن شوند، Google وارد سیستم شده و اتصال را در حالت آماده باش قرار می دهد تا زمانی که شما بتوانید موارد مشکوک را بررسی کنید.
این اقدامات امنیتی در بیشتر موارد خوب هستند، ولی مواردی هم وجود دارد که گوگل منابع قابل اعتماد را از بین می برد. چرا این کار را می کند؟ چطور می توان به آن پایان داد؟
در این مقاله ما به ماهیت مشکل خواهیم پرداخت و در ارتباط با چگونگی برطرف کردن آن روش هایی را ارائه خواهیم داد.
در صورتی که تمایل دارید این مشکل رو یک تیم پشتیبانی سایت براتون حل کنه درخواستتون رو براشون ارسال کنید .
زمانی که کاربری درخواست بارگیری یک سایت را ارسال می کند، مرورگر شما در پس زمینه اقدامات و بررسی های امنیتی را انجام داده، به گواهینامه های دیجیتال نصب شده روی سرور های سایت نگاه می کند و مطمئن می شود که همه چیز مرتب است.
می توان گفت که افراد غیر مستقیم و گواهینامه های دیجیتال ( گواهینامه SSL ) وسیله ای برای احراز هویت صاحبان سایت هستند. و همچنین معیاری که تضمین می دهد معاملات محرمانه باشند.
بررسی عملکرد گواهینامه ssl: در مرحله اول مرورگر درخواست اتصال دارد و سرور گواهینامه را همراه با کلید عمومی ارسال می کند. در مرحله دوم مرورگر اعتبار گواهینامه ها را بررسی کرده و سپس داده را با استفاده از کلید خصوصی رمزنگاری می کند. و در آخر سرور داده ها را با استفاده از کلید خصوصی رمزگشایی می کند.
چنانچه گوگل گواهی مشکوکی پیدا کند، بارگیری مرورگر سایت را متوقف کرده و پیام Your Connection is Not Private را به کاربران نمایش می دهد.
این پیغام در مرورگرهای مختلف به شکل های مختلفی ظاهر می شود.
در مرورگر گوگل کروم، پیغام Your connection is not private (اتصال شما خصوصی نیست!)
در مرورگر موزیلا فایرفاکس، پیغام Your connection is not secure
در مرورگر Microsoft Edge که جایگزین اینترنت اکسپلورر است، Your connection isn’t private یا This site isn’t secure
و در سایر مرورگرها نیز پیامهایی مشابه این پیغام خطا نمایش میدهند. که در ادامه به بررسی روش هایی برای حل این مشکل می پردازیم.
شما می توانید این هشدار را نادیده گرفته و به صورت دستی وارد سایت شوید. اما چه اتفاقی می افتد اگر آن را انجام دهید؟
یک وبسایت با گواهینامه بد نمی تواند از داده های شما در برابر رمزگذاری محافظت کند. این مساله زمانی نگران کنده تر می شود که وبسایت آسیب دیده احتیاج به ارائه اطلاعات ورود به سایت داشته باشد. حتی می تواند اطلاعات پرداخت شما را به خطر بیاندازد.
بنابراین اگر بدون احتیاط ادامه دهید داده های شما ممکن است به سرقت بروند.
ورود به سایت با گواهینامه بد توصیه نمی شود. اما اگر شما مطمئن باشد که سایت موردنظر ایمن است، چکار می کنید؟
دو چیز می تواند باعث بروز این خطا شده باشد، اول اینکه گواهینامه سایت موردنظر مشکل داشته باشد. دوم اینکه این مشکل توسط تنظیمات شما ایجاد شده باشد.
در ادامه راه حل های ممکن برای برطرف کردن این خطا را با هم بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.
اولین راه حل این است که صفحه را Refresh کنید. چرا که ممکن است به اشتباه این خطا نشان داده شده باشد. پس بروی دکمه refresh در مرورگر کلید کنید و یا دکمه f5 را ازصفحه کلید بزنید. ببینید آیا مشکل برطرف می شود.
ممکن است ساعت سیستم شما همگام سازی نشده باشد. مثلا مرورگرهایی مانند google chrome برای اینکه صحت گواهینامه های ssl را تایید نمایند، ساعت سیستم را مد نظر قرار می دهند. ساعت رایانه خود را بروی حالت تنظیم خودکار قرار دهید و دوباره وارد سایت موردنظر شوید. ببینید که آیا پیغام اتصال شما خصوصی نیست باز هم نشان داده می شود یا نه.
تنظیم خودکار ساعت در ویندوز ۱۰
حافظه نهان خود را پاک کنید. یک راه حل برای نگرانی های رایج مربوط به مرورگرها پاکسازی حافظه پنهان است. گاهی اوقات مرورگر از بارگذاری فایل های نسخه قدیمی سایت برای نمایش محتوای آن استفاده می کند. و همین عمل سبب بروز خطای Your Connection is Not Private می شود. یا گاهی ممکن است تغییراتی در سایت خود اعمال کرده باشد و بعد از لود شدن سایت در مرورگر آن ها را مشاهده نکنید. گاهی فشردن دکمه CTRL+ F5 برای مشاهده این تغییرات کافی نیست و باید حافظه پنهان مرورگر خود را پاک نمایید.
شما می توانید قبل از هرچیز ابتدا اتصال خود را از طریق قابلیت پاک کردن اطلاعات داده مرورگر متوقف کند. سپس بررسی کنید که آیا این خطا در حالت ناشناس ادامه دارد یا خیر. در حالت ناشناس، این امکان برای شما فراهم می شود که بدون ذخیره اطلاعات مانند سابقه مرورگر و کوکی ها، وارد سایت شوید. برای رفتن به حالت ناشناس در Google Chrome کلید های ترکیبی CTRL + Shift + N را فشار دهید. اگر سایت قادر به بارگذاری در حالت ناشناس باشد، باید حافظه پنهان شما پاک سازی شود.
با کمک های روش های موجود برای پاک کردن حافظه نهان، کش مروگر خود را پاک کرده و مرورگر خود را بارگیری مجدد کنید. برای مثال برای مرورگر کروم مسیر زیر را دنبال کنید:
Settings > More Tools > Clear Browsing Data . یا دکمه ترکیبی CTRL + Shift + Del را فشار دهید. یک بازه زمانی را انتخاب کرده و Cached Images and Files را تیک بزنید. برای ادامه روی پاک کردن داده ها کلیک کنید. و ببینید آیا مشکل برطرف شده است یا خیر؟
برخی از آنتی ویروس ها و vpn ها نیز می توانند روی تنظیمات شبکه شما تاثیر بگذارند. می توانید آن ها را موقتا خاموش کرده و مرورگر خود را از سر بارگیری کنید. تا ببینید خطای شما برطرف می شود یا خیر.
اگر در گذشته تغییراتی در نام دامنه خود ایجاد کرده اید، ممکن است شاهد خطای Your connection is not private باشد.
کاربران ویندوز می توانند نام دامنه خود را با باز کردن کنترل پنل به روز کنند. به Network and internet رفته و Change Adapter option را انتخاب کنید.
بروزرسانی نام دامنه در ویندوز ۱۰
روی شبکه خود راست کلیک کرده و بر روی Properties کلیک کنید.
پنجره جدید ظاهر می شود. به زبانه networking بروید و یکی از دو گزینه TCP / IPv4 یا TCP / IPv6 را انتخاب کنید. یک بار دیگر روی Properties کلیک کنید.
پنجره جدیدی باز می شود. . در زبانه General، و Obtain DNS Server Address Automatically را تیک بزنید.
تا اینجای کار به بررسی خطای ایجاد شده به دلیل مشکل در تنظیمات سیستم و مرورگر پرداختیم. در ادامه دلایلی که مرورگرها گواهینامه SSL ارسال شده توسط سایت را قبول نمی کنند می پردازیم.
این موضوع ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد:
گواهینامه های ssl برای یک دوره خاص صادر می شوند و دارای تاریخ انقضا هستند. منقضی شدن گواهینامه ssl می تواند یکی دیگر از دلایل بروز خطای Your connection is not private باشد.
برای حل این مشکل در کنار آدرس بار مرورگر خود بروی علامت قفل کلیک کرده و گزینه certificate را انتخاب کنید.
در پنجره ای که باز می شود می توانید تاریخ انقضای گواهینامه خود را مشاهده نمایید. چنانچه گواهی ssl شما منقضی شده است می توانید گواهی ssl خود را جایگزین کنید.
در بیشتر موارد ارائه دهندگان گواهینامه این مساله را اطلاع می دهند. به هر حال نگران نباشید می توانید گواهینامه ssl خود را جایگزین کنید.
ممکن است گواهینامه شما برای یک نام دامنه ایجاد شده باشد و شما در نام دامنه خود تغییراتی ایجاد کرده باشید در این حالت نیز خطای Your Connection is Not Private رخ خواهد داد. در کروم این خطا با عنوان SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN نمایش داده می شود.
می توانید با یکی از روش های زیر مشکل را حل کنید:
تنظیمات SSL را به گونه ای قرار دهید که با تغییر نام دامنه مشکلی پیش نیاید.
از ارائه دهندگان گواهینامه خود بخواهید برای هر دو نام دامنه گواهینامه SSL صادر کنند.
پاک کردن گواهینامه SSL در رایانه شما می تواند شرایط را به حالت عادی برگرداند.
کاربران ویندوز می توانند برای پاک کردن تنظیمات internet option ، ssl را انتخاب کنند ( با تایپ کردن internet option در منوی start) و در زبانه content، روی دکمه Clear SSL State کلیک کنند.
بعضی اوقات لازم است گواهی که قبلاً قبول کرده اید حذف شود.
مراحل حذف گواهینامه:
راه حل های ذکر شده باید به خاتمه یافتن مشکل شما کمک کند. اگر تاکنون گواهینامه SSL را نصب نکرده اید مقاله آموزش نصب SSL در Cpanel می تواند به شما کمک کند.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
موفق و پیروز باشد.
کلیه حقوق محصولات و محتوای این سایت متعلق به مکانیک وردپرس میباشد و هر گونه کپی برداری از محتوا پیگرد قانونی دارد . توسعه و پشتیبانی کمک وردپرس