سئو و بهینه سازی وردپرس با افزونه WP Meta SEO
همانطور که همه شما عزیزان میدانید نیازی به توضیح اضافه در مورد اهمیت سئو سایت و بهینه سازی وردپرس نیست. چرا که امروزه سئو وردپرس از اهمیت بالایی برخوردار هستش و باید توجه ویژه ای بهش داشته باشید . بنابراین در این نوشته از آموزش وردپرس، به سراغ یکی از افزونه های رایگان اما بسیار کاربردی وردپرس رفتیم.
سئو و بهینه سازی وردپرس با افزونه wp Meta Seo
یکی از افزونههای کاربردی برای بهینه سازی در وردپرس افزونه Wp Meta Seo میباشد که توسط آن قادر به انجام تنظیمات اولیه سئو در سایت وردپرسی خود خواهید بود.
افزونه WP Meta SEO وردپرس
این افزونه وردپرس بیش از 20.000 نصب موفق و فعال در مخزن وردپرس به ثبت رسانده است.
[su_note note_color=”#1fc459″ text_color=”#ffffff” radius=”0″]شما میتوانید در انتهای همین نوشته افزونه WP Meta SEO را بصورت رایگان دانلود کنید [/su_note]
ویژگی های افزونه WP Meta SEO وردپرس
- قابلیت استفاده از عنوان مطلب در متای عنوان سئو
- قابلیت قرار دادن نام، توضیحات و قابلیت alt برای تصاویر
- قابلیت یافتن و تغییر مسیر لینکهای شکسته و ۴۰۴
- قابلیت تنظیم صفحه ۴۰۴ سفارشی
- قابلیت تغییر دسته جمعی عنوان و توضیحات مطالب
- قابلیت کاهش سایز تصاویر
- قابلیت افزایش سرعت لود وردپرس
- وجود پنل بررسی سئو
- بهینهسازی مطالب، برگهها و محصولات ووکامرس
- قابلیت اشتراکگذاری خودکار مطالب در شبکههای اجتماعی
- قابلیت تولید نقشه سایت یا Sitemap به صورت HTML و XML
- قابلیت اتصال به گوگل آنالیتیکس و نمایش آمار ترافیک
- قابلیت همگامسازی کامل با افزونه Yoast Seo
- قابلیت تغییر مسیرهای ۴۰۴ سایت
- قابلیت انتقال صفحات ۴۰۴ به صفحه اصلی سایت
آموزش کار با افزونه WP Meta SEO وردپرس
پس از دانلود، نصب و فعالسازی این پلاگین وردپرس، یک آیتم جدید با نام WP Meta SEO در منو پیشخوان وردپرس شما ایجاد خواهد شد. مانند تصویر زیر:
در بخش اول افزونه آیتم Dashboard قابل مشاهده است که خلاصه موارد لازم برای افزونه در سایت را میتوانید بررسی کنید.
content Meta
در این بخش تمامی مطالب و برگهها را میتوانید مشاهده کنید و تنظیمات مربوط به عنوان و توضیحات آن برای موتورهای جستجو را اعمال کنید.
Meta Title: در این بخش که برای بهینه سازی در وردپرس می باشد، میتوانید عنوان مربوط به مطلب مورد نظر خود را وارد کنید تا عنوان آن برای موتورهای جستجو بازنویسی شود.
Meta Description: در این بخش میتوانید توضیحات مربوط به مطلب یا برگه مورد نظر خود را وارد کنید تا برای موتورهای جستجو قابل شناسایی باشد؛ در صورت وارد نکردن این بخش موتورهای جستجو بخشی از مطلب را نمایش میدهند که ممکن است بهینه و کارآمد نباشد! بنابراین بهتر است این موارد را تکمیل نمایید.
ساخت نقشه سایت در وردپرس
نقشه سایت صفحهای برای سایت میباشد که لینک مطالب و برگههای شما در این بخش جمع آوری میشود و طبق متد خاصی موتورهای جستجو در بازههای زمانی مختلف آن را بازدید میکنند و اقدام به ایندکس مطالب شما در موتورهای جستجو در امر بهینه سازی در وردپرس مینماید. در بخش Sitemap افزونه میتوانید تنظیمات مربوط به سایت مپ خود را اعمال نمایید.
XML sitemap link: این گزینه مربوط به لینک سایت مپ سایت شما میباشد که قابل تغییر نیست و با کلیک بر روی Open میتوانید سایتمپ سایت وردپرسی خود را مشاهده کنید.
HTML Sitemap page: از طریق این گزینه تنظیمات HTML مربوط به سایتمپ شما قابل دسترسی میباشد.
Additional content: میتوانید علاوه بر مطالب و برگهها که به صورت پیشفرض در سایتمپ وجود دارند موارد دستهبندی و برچسب مطالب را نیز وارد کنید.
Display author posts: اگر نیاز دارید آرشیو نویسندگان را نیز در سایتمپ نمایش دهید تا در گوگل و سایر موتورهای جستجو نمایان شود، این گزینه را تیک بزنید.
HTML Sitemap display: تعداد ستونهای مورد استفاده در سایت مپ را انتخاب کنید تا سایتمپ خود را منظم کنید.
HTML Sitemap Position: محل نمایش سایتمپ در صفحه مربوط به آن را مشخص نمایید.
Sitemap and robot.txt: توسط این گزینه میتوانید سایتمپ خود را به فایل robot.txt موجود در روت هاست معرفی کنید.
Sitemap root: توسط این گزینه میتوانید سایتمپ خود را در بخش روت هاست ایجاد کنید.
Image information
بخش اطلاعات تصاویر که در این افزونه موجود است برای تنظیمات عنوان و توضیحات تصاویر برای بهینه سازی در وردپرس میباشد که اگر نیاز به نمایش تصاویر با عنوان دلخواه در بخش تصاویر گوگل دارید، لازم است به این بخش توجه ویژه ای نمایید.
Name: نامی را برای تصاویر خود انتخاب کنید.
Title: در این بخش باید عنوان تصاویر خود را وارد نمایید؛ با وارد کردن این بخش تصاویر شما با این نام در بخش تصاویر موتورهای جستجو نمایان میشوند.
Description: در این بخش توضیحات مربوط به تصاویر سایت خود را وارد کنید.
Image compression
همانطور که میدانید سرعت لود سایت یکی از مهمترین فاکتورهای بهینه سازی در وردپرس میباشد که تصاویر یکی از عناصر مهم سایت هستند که بر روی سرعت لود تاثیر میگذارند. فشردهسازی تصاویر تا حدی که به کیفیت تصویر آسیب چندانی وارد نشود میتواند راهکار مناسبی برای افزایش سرعت لود سایت میباشد. توسط این بخش افزونه میتوانید تصاویر خود را فشرده کنید که با ورود به این بخش شما را مستلزم نصب افزونه ImageRecycle میکند.
Link editor
این بخش مربوط به تغییر لینکها میباشد که میتوانید تغییرات صورت گرفته را مشاهده کنید.
۴۰۴ & Redirects
صفحات ۴۰۴ یک از مخربترین صفحاتی است که میتواند اثرات زیانباری برای سایت شما داشته باشند و انتقال آنها میتواند کمک زیادی به سایت شما نماید. توسط این بخش میتوانید صفحات ۴۰۴ مطالب را به آدرس جدید یا صفحه اصلی سایت لینک کنید تا از اثرات زیانبار آن در امان باشید.
اما در مقالات قبلی در رابطه با سفارشی سازی صفحه ۴۰۴ در وردپرس مقاله ای انتشار داده ایم که میتوانید آن را مطالعه کنید .
نصب گوگل آنالیز در وردپرس
این بخش نیز مربوط به تنظیمات گوگل آنالیتیکس میباشد که برای استفاده از آن میتوانید سرویس گوگل آنالیتیکس را برای بهینه سازی در وردپرس به این افزونه متصل نمایید.
Setting
این بخش مربوط به تنظیمات اصلی افزونه و متاهای سایت میباشد که تقریبا مهمترین بخش این افزونه را تشکیل میدهد و باید آن را به دقت تکمیل نمایید.
تب Global
Homepage meta title: عنوان سایت خود را وارد نمایید تا سایت شما با این عنوان توسط موتورهای جستجو قابل دسترسی باشد.
Homepage meta description: توضیحات مربوط به سایت خود را وارد نمایید تا سایت شما با این متن توسط موتورهای جستجو قابل دسترسی باشد.
Facebook profile URL: اگر صفحهای برای سایت خود در شبکه اجتماعی فیسبوک ایجاد کردهاید لازم است آدرس آن را در این بخش وارد نمایید.
Facebook App ID: یکی از سرویسهایی که فیسبوک در اختیار کاربران قرار میدهد APP آن میباشد که اگر برای سایت خود اپ ایجاد کردهاید لازم است ID مربوط به آن را در این بخش وارد کنید.
Twitter Username: اگر در شبکه اجتماعی توییتر صفحه فعالی دارید، اقدام به وارد کردن نام کاربردی مربوط به آن در این بخش نمایید.
Meta title as page title: با تیک زدن این گزینه عناون متایی که در بخش تنظیمات افزونه وارد کردهاید برای برگه نیز فعال خواهد شد.
Meta keywords: با تیک زدن این گزینه متای کلمات کلیدی یا Keywords جهت بهینه سازی در وردپرس برای شما فعال خواهد شد.
Meta block edition: با فعالسازی این گزینه در صفحه ارسال نوشته میتوانید تنظیمات مربوط به متاها و بهینه سازی در وردپرس آن را تکمیل نمایید.
Social sharing block: با تیک زدن این گزینه متای مربوط به شبکههای اجتماعی در بخش نوشتن مطلب فعال خواهد شد که میتوانید تنظیمات مربوط به شبکههای اجتماعی نظیر اشتراکگذاری مطلب را اعمال کنید.
Force SEO validation: با فعالسازی این گزینه کاربران را مجبور به تنظیم افزونه در بخش ارسال مطلب میکنید و بدون آن امکان انتشار مطالب وجود ندارد.
Link text field: با فعال سازی این گزینه برای نویسندگان فیلدی به نام لینک نمایان خواهد شد که میتوانند لینک مورد نظر خود را وارد نمایند تا موتورهای جستجو اقدام به ایندکس کردن مطلب با آن لینک کنند.
Post/Page follow: با فعال سازی این گزینه لینکهای موجود در صفحه مطالب یا برگهها به صورت Follow خواهند بود که در صورت فعال سازی آن باید مراقب لینکهای خود باشید تا اثر منفی در بر نداشته باشند.
Post/Page index: با فعال سازی این بخش گزینهای در هنگام ارسال مطلب یا برگه نمایان میشود که از شما میخواهد بگویید این مطلب یا برگه در موتورهای جستجو ایندکس شوند یا خیر!
Auto override Meta: این فیلد نیز مربوط به تصاویر و متاهای آن میباشد که اگر به آن نیاز دارید باید فعال کنید.
تب ۴۰۴ & Redirects
تب دوم بخش تنظیمات افزونه مربوط به خطاهای ۴۰۴ میباشند که اگر تعداد این خطاها زیاد شود میتواند از نظر موتورهای جستجو برای سایت شما مشکل ساز شوند؛ این خطاها معمولا با تغییر لینک یا حذف مطالب ظاهر میشوند که باید به دنبال راهکار آن باشید تا به مشکل برنخورید. یکی از سادهترین راهها برای رهایی از مشکلات احتمالی که ممکن است موتورهای جستجو برای شما بوجود آورند، انتقال صفحات ۴۰۴ به صفحه اصلی سایت میباشد که با اینکار دیگر مشکلی پیشروی سایت شما نخواهد بود. این بخش افزونه به شما کمک میکند تا بتوانید صفحات ۴۰۴ سایت وردپرسی خود را به صفحه اصلی سایت منتقل کنید.
Global home redirect: با کلیک بر روی این گزینه تمامی صفحات ۴۰۴ سایت شما به صفحهاصلی سایت منتقل میشوند.
Custom 404 page: توسط این بخش میتوانید صفحات ۴۰۴ خود را نیز تغیین کنید! اگر صفحه ۴۰۴ در برگهای ایجاد نمودهاید میتوانید آن را فعال کنید و در غیراینصورت میتوانید از صفحه ۴۰۴ مربوط به خود افزونه استفاده نمایید؛ البته باید توجه داشته باشید با فعال سازی بخش Global home redirect افزونه این مورد کاملا بلااستفاده خواهد بود.
نمایش موقعیت کاربران در وردپرس
تب بعدی بخش تنظیمات این افزونه Breadcrumb میباشد که توسط آن قادر به نمایش نشانی کاربر در سایت خواهید بود! اگر بخواهیم این موضوع را سادهتر بیان کنیم اگر کاربری از مطلبی بازدید کند با استفاده از این ابزار کاربران میتوانند ببینند که مطلب مورد نظر را از چه دستهبندی یا برچسبی مشاهده کردهاند که تنظیمات مربوط به آن در این قابل دسترسی است.
Breadcrumb separator: این گزینه مربوط به جداکننده کلمات میباشد که میتوانید از کارکتر مورد نظر خود استفاده کنید.
Include Home: با فعالسازی این گزینه در صورت بازدید کاربر از صفحهاصلی سایت نیز کلمه “صفحهاصلی” نمایش داده خواهد شد.
Home text: اگر میخواهید نام سایت را برای نمایش در Breadcrumb شخصی سازی نمایید می توانید این گزینه را فعال کنید و کلمه مورد نظر خود را بنویسید.
Clickable breadcrumb: با فعالسازی این گزینه میتوانید موضوعاتی را که در Breadcrumb نمایش داده میشود را با کلیک بر روی آنها واردشان شده و آن را مشاهده کنید.
PHP Shortcode: اگر میخواهید ابزار Breadcrumb را در قالب وردپرس خود استفاده کنید میتوانید از این بخش کد مربوطه را برداشته و در بخش دلخواه از قالب خود قرار دهید تا ابزار Breadcrumb برای شما مکانی که قرار دادهاید به نمایش درآید.
WordPress Shortcode: اگر نیاز به نمایش ابزار Breadcrumb در برگه یا مطالب سایت وردپرسی خود دارید، کافی است شورت کد مربوط به آن را در مطالب یا برگهها قرار دهید؛ البته این بخش بیشتر برای ابزارکها کاربرد دارند تا در بخش ابزارکها به کاربران نمایش داده شود.
Translation
همانطور که در این مسیر متوجه شدید، این افزونه به صورت انگلیسی میباشد که میتوانید از طریق بخش ترجمه یا Translation اقدام به فارسیسازی آن نمایید تا در استفادههای بعدی بتوانید به زبان شیرین فارسی آن را برای بهینه سازی در وردپرس مشاهده کنید.
پیشنهاد: همچنین میتوانید آموزش سئو و بهینه سازی زیر را مطالعه کنید:
- سئوی تصاویر در وردپرس با افزونه WP Smush
- ثبت لینک در وب دایرکتوری و تاثیر آن بر سئو
- نکات کلیدی سئو و بهینه سازی وردپرس
- سئو کلاه سفید و کلاه سیاه در وردپرس
- مهمترین تکنیک های سئو وردپرس برای افزایش رتبه در موتورهای جستجو
- تاثیر ریچ اسنیپت بر سئو وردپرس
- سئو و بهینه سازی منفی چیست؟
- سئو و بهینه سازی ووکامرس
امیدوارم این افزونه وردپرس و همچنین این آموزش وردپرس برای شما عزیزان مفید و کاربردی باشد.
موفق و پاینده باشید…
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars
Visitor Rating: 5 Stars